W ostatnim czasie złożyło się tak, że unikamy tłumów w sklepach i nie mamy ani nastroju, ani czasem możliwości zrobienia dowolnych zakupów. Duch w narodzie jednak nie ginie i, co naturalne, pragniemy się spotykać nawet w okrojonym gronie, co do którego mamy pewność. Gorąco wierzymy, że takich spotkań będzie stopniowo coraz więcej i w rezultacie zapomnimy za jakiś o tym, że były ograniczone. Trzeba się nieustannie cieszyć obecnością przyjaciół i bliskich, bo życie udowodniło, że to tak naprawdę luksus.

Zdarzyło się też tak, że restauracje i profesjonalne firmy cateringowe, nie mogąc nas zaprosić do siebie ani „wyjść w miasto”, mogą teraz niejako liczyć na zaproszenie do naszych domów. Smakowita i urozmaicona oferta może się okazać „złotym środkiem” w czasach, kiedy i jedni, i drudzy potrzebują wsparcia. Kameralna domówka ze smacznym menu, które w dniu spotkania samo stawi się w progu, to strzał w dziesiątkę na ten dziwny i trudny czas. Żeby nie być gołosłownym, wymienimy kilka argumentów nie do zbicia.

image

Bezpieczna i bezkontaktowa dostawa

Pyszny catering przygotowany zgodnie z upodobaniami gości – w wersji na zimno lub na ciepło (zupy, dania na ciepło, przekąski na zimno i na ciepło, ciasta, desery, torty), a także niezbędna infrastruktura – od sztućców aż po meble czy wyjątkowe dekoracje kwiatowe, napoje, alkohole, szkło, obrusy, akcesoria serwisowych, sprzęt kuchennych czy namioty – o żadną z tych rzeczy nie musisz się już martwić, organizując spotkanie dla rodziny czy niewielkiej grupy przyjaciół.

Odbiór naczyń po spotkaniu w dogodnym terminie

Wszystko tak jak pojawiło się w progu, tak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki bez kłopotu wróci na swoje miejsce, zostawiając cię po spotkaniu już tylko z miłymi wspomnieniami.

Ciepły catering i wypożyczenie niezbędnej porcelany w cenie 

Zamawiasz raz i płacisz też raz za wszystko, co musiałbyś mozolnie dobierać i kompletować sam.

Dowóz na terenie Trójmiasta i okolic

Bez problemu znajdziemy cię i zabezpieczymy organizację twojej domówki w całym Trójmieście i okolicy.

bez-nazwy--x

Menu na każde podniebienie

Na zachętę szybki przegląd imprezowego menu:

ZESTAW I 

  • bogracz z mięsem wieprzowym, kolorową papryką i aromatycznymi ziołami  
  • śledzik pod pierzynką z warzywami korzeniowymi i sosem majonezowym
  • tymbalik z drobiu z zielonym groszkiem i cząstkami cytryn 
  • pasztet staropolski z dziczyzną na plastrach grillowanych jabłek
  • carpaccio z łososia marynowanego w koprze i soli morskiej z ziołowym creme fraiche 

ZESTAW II 

  • Boeuf Strogonov  z pieczarkami 
  • półmisek owoców morza / krewetki black tiger z salsą paprykową, mięso z małży w sosie limonkowym, ośmiorniczki baby z czosnkiem i oliwą 
  • mus krabowy ze świeżym koperkiem na bagietce 
  • hummus z szuszonymi pomidorami na bagietce
  • polędwica wołowa z rukolą i płatkami parmezanu na bagietce

ZESTAW III 

  • pierś drobiowa Capreze z pomidorami oraz mozzarellą z pesto bazyliowym     
  • medaliony z polędwiczki wieprzowej owinięte bekonem z sosem barbecue     
  • opiekane ziemniaki oprószone ziołami     
  • warzywa blanszowane na parze z płatkami migdałów     
  • tagliatelle z marchewki i ogórka na bukiecie sałat z dressingiem cytrusowym 
  • żurek staropolski z białą kiełbasą okraszony boczkiem oraz cebulką 

DOMOWE CIASTA 

  • makowa pokusa z konfiturą z czarnej porzeczki
  • agrestowiec na biszkopcie z bezą i bitą śmietaną
  • sernik pieczony z pianką i czekoladą
  • ciasto kawowe z bezą i wiśniami
  • dakłas z kremem mascarpone, daktylami i orzechami
  • słonecznikowiec z karmelem i kremem śmietanowym na biszkopcie

Zostaw odpowiedź

Twój e-mail nie zostanie opublikowany