Serwowanie napojów na bazie syropu to alternatywa dla sprzedaży napojów w butelkach i puszkach. Rozwiązanie to – wygodne i ekonomiczne – wprowadza coraz więcej lokali gastronomicznych, dyskotek i hoteli. Na czym polega jego sekret? Dlaczego koncentrat Coca Coli jest lepszy od gotowego napoju w butelce? Jak syropy gastronomiczne HMDrinks generują oszczędności? Sprawdź, jak to działa i przekonaj się, że to rozwiązanie także dla Ciebie.
Czym są syropy gastronomiczne
Syropy gastronomiczne to smakowe koncentraty, które połączone z wodą stają się gotowymi do spożycia napojami. Przygotujesz je w wersji gazowanej i niegazowanej. Napoje bez bąbelków przyrządzisz samodzielnie mieszając syropy do gastronomii z wodą. Do przygotowania napojów gazowanych idealnie sprawdzi się dyspenser do napojów.
Dyspenser do napojów – warto go mieć
Dyspenser do napojów to urządzenie, które służy do przygotowania napojów na bazie syropu. To udogodnienie, w które warto zainwestować. Dyspenser jednocześnie chłodzi, nasyca dwutlenkiem węgla i miesza wodę z koncentratem. Pozwala serwować nie tylko napoje w kilku smakach, ale także wodę – zarówno gazowaną, jak i niegazowaną. Jest prosty i wygodny w obsłudze, idealny do samoobsługi.
Serwowanie napojów z dyspensera – jak to działa
Klient podstawia szklankę pod nalewak z wybranym smakiem i naciska dozownik. Woda z syropem miesza się w momencie nalewania. Efekt – idealnie zimny, odpowiednio nagazowany słodki napój w ulubionym smaku. Syropy do gastronomii HMDrinks dedykowane do urządzenia postmix znajdziesz w 4 – najbardziej popularnych i najlepiej rotujących – smakach.
4 syropy gastronomiczne marki HMDrinks
Klienci Twojego lokalu najczęściej wybierają do posiłku Colę i lemoniadę? Gustują w oranżadzie lub mrożonej herbacie? Na rynku znajdziesz syropy gastronomiczne HMDrinks w tych właśnie smakach. Na ich bazie przygotujesz napoje, które trafią w gusta klientów.
Oto 4 syropy gastronomiczne, które musisz wypróbować:
Syrop o smaku Coli
- Napój na bazie koncentratu Coca coli charakteryzuje się głębokim, bursztynowym kolorem i lubianą przez konsumentów słodyczą
- Syrop do Coli przeznaczony jest do dyspensera
- Cola to najczęściej wybierany przez konsumentów smak, pasuje do każdego typu gastronomii
- Napój o smaku Coli to także świetna baza do drinków
Syrop do Lemoniady
- Napój na bazie syropu Lemoniada smakuje jak domowa lemoniada – jest idealnie kwaskowaty i mętny
- Doskonały do ręcznego zmieszania
- Z jego pomocą w łatwy sposób przygotujesz modną lemoniadę w słoju
- Lemoniada na bazie syropu to powtarzalny smak
- Świetnie się komponuje z dodatkami takimi jak świeża mięta i cytrusy
Syrop o smaku pomarańczowym
- Napój na bazie syropu Orange ma przyjemny, słodki smak, kojarzący się z kultową oranżadą
- Idealny do ręcznego zmieszania w słoju
- Na jego bazie przygotujesz pyszną lemoniadę pomarańczową bez użycia dyspensera
- Świetnie smakuje w wersji z gazem i bez bąbelków
Syrop do Ice Tea
- Mrożona herbata na bazie syropu jest orzeźwiająca i doskonale smakuje
- Bez dyspensera przygotujesz pyszną mrożoną herbatę w słoju
- Z syropem Ice Tea przygotujesz Long Island Ice Tea i inne atrakcyjne drinki
- Najlepiej smakuje w wersji niegazowanej
Jak oszczędzasz korzystając z napojów na bazie syropu?
Serwowanie napojów na bazie syropów do gastronomii to spora oszczędność. Zwłaszcza pieniędzy – litr napoju na bazie syropu jest tańszy od gotowego napoju w butelce! Ale także oszczędność czasu i miejsca.
Czasu – bo możesz przeznaczać go na inne działania niż zakupy w hurtowni, transport butelek, czyszczenie ich, układanie w magazynie i lodówce.
Miejsca – bo dzięki korzystaniu z wydajnego syropu nie musisz zapełnić magazynu zgrzewkami butelek i puszek. Jeden 5-litrowy karton syropu np. syropu do Coli (czyli równowartość 75 półlitrowych butelek napoju!) zajmuje znacznie mniej miejsca niż gotowy napój w butelkach czy puszkach.
Co zyskujesz serwując napoje z syropów gastronomicznych
Korzystanie z dyspensera to rozwiązanie nie tylko ekonomiczne, ale i ekologiczne. Dzięki niemu produkujesz mniej śmieci, a korzystając ze szklanek, ograniczasz ilość zużytych kubeczków jednorazowych. Klienci Twojego lokalu z pewnością docenią Twój wizerunek bycia eko.
Serwowanie napojów z urządzenia postmix to także wygoda i praktyczne usprawnienie pracy. To także atrakcyjny nowoczesny wygląd, nawiązujący do najnowszych trendów i skojarzenie z modnymi sieciówkami.
Dolewka jak w sieciówce
Przygotowując napoje na bazie syropów gastronomicznych w dyspenserze, masz możliwość zaoferowania swoim klientom Dolewki. Ta promocja zakłada, że kupujący napój z opcją Dolewki, może uzupełnić swój kubeczek tyle razy, ile będzie chciał się napić. To zabieg często stosowany przez duże sieci gastronomiczne. Dzięki Dolewce wzrasta sprzedaż napojów i zestawów, poprawia się wizerunek lokalu i jego atrakcyjność.
Rozwiązanie dla Twojego lokalu
Serwowanie napojów na bazie syropów gastronomicznych HMDrinks niesie ze sobą wiele korzyści. Od dużych oszczędności po usprawnienie pracy. Od poprawy wizerunku lokalu po łatwe i wygodne przygotowywanie modnych napojów w słoju. To rozwiązanie, które w prosty sposób zastosujesz także u siebie.
undefined