Tradycyjne japońskie potrawy są zazwyczaj dość bogate i przygotowywane z lokalnych produktów, których jest tam pod dostatkiem. Położenie geograficzne Japonii pozwala jej mieszkańcom na codzienne spożywanie różnych owoców morza i ryb, które są przysmakiem dla Europejczyków. Dla nich ośmiornica na obiad to codzienność. W naszym kraju trzeba znaleźć wysokiej jakości restaurację, która używa tylko świeżych ryb i owoców morza. W przeciwnym razie istnieje wysokie ryzyko zatrucia się produktami niskiej jakości, które łatwo się psują. Dlatego ważne jest, aby dostawa sushi w Warszawie była szybka, a opakowanie wysokiej jakości i zdolne do ochrony produktu przed negatywnymi czynnikami zewnętrznymi (wilgoć, brud, kurz, nadmierne promieniowanie UV).
Japońskie tradycje w polskiej interpretacji
W japońskich restauracjach każdy element – zastawa, filiżanka, miska – jest na swoim miejscu. Jedzenie jest dla nich prawdziwą sztuką, w której wszystko jest skoordynowane i ma odpowiednie tradycyjne znaczenie. Przykładowo, przed zjedzeniem sushi i rolek, goście częstowani są filiżanką aromatycznej zielonej herbaty, która ma uspokoić ich umysły i wprowadzić w odpowiedni nastrój. Ważnym elementem japońskiej kultury jest odpowiednia zastawa stołowa do sushi i rolek. Surowo zabrania się podawania ich w głębokich talerzach. Są one przeznaczone wyłącznie do dań płynnych, takich jak zupy. Ukraińskie restauracje również podążają za japońskimi tradycjami. Dotyczy to nie tylko serwowania dań w samej restauracji, ale także dostarczania sushi. Są one zawsze umieszczane na płaskich talerzach, które są przykryte specjalną pokrywką.
Inną klasyczną tradycją, którą nasze azjatyckie restauracje przejęły od Japończyków, jest trzymanie się jednego schematu kolorów. Cała zastawa stołowa, zarówno w dostawie, jak i w restauracji, powinna być monochromatyczna. Niepotrzebne przedmioty tylko przeszkadzają w delektowaniu się jedzeniem, więc tylko następujące przedmioty są zawarte w dostawie:
- pałeczki;
- jednokolorowe pojemniki do transportu sushi i rolek;
- słoiczki w tym samym kolorze z sosem sojowym, imbirem i wasabi.
Te ostatnie są nieodzownymi atrybutami każdej konsumpcji sushi i rolek. Pozwalają lepiej wydobyć smak tych potraw i dobrze je uzupełniają. Imbir powinien być spożywany między rolkami lub sushi, ponieważ pomaga rozjaśnić smak potraw. Zgodnie z zasadami obowiązującymi w Japonii, wasabi dodaje się do potrawy – sushi lub rolek. Jednak w naszej kulturze nie każdy lubi tak pikantne potrawy. Dlatego wasabi było oferowane osobno. Restauracja sushi, która przestrzega japońskich tradycji, powinna zdecydowanie wyróżniać się na tle konkurencji przy wyborze restauracji na dostawę.
Szybka dostawa sushi – tylko z Roll Club
Pyszna kuchnia azjatycka, duże porcje i miła obsługa to nie jedyne rzeczy, które wyróżniają Roll Club na tle konkurencji. Restauracja oferuje wiele różnych rodzajów sushi i rolek o nietypowych smakach, do których Polacy nie są przyzwyczajeni. Wszystkie z nich można zamówić na wygodnej stronie internetowej z dość przejrzystą nawigacją. Możesz wybrać filtry, które ułatwią znalezienie dokładnie tego, czego potrzebujesz. Ponadto każdemu daniu, niezależnie od tego, czy są to rolki, sushi czy sashimi, towarzyszy szczegółowy opis tego, co jest w nim zawarte. W ten sposób restauracja myśli o konsumentach, którzy mają jakiekolwiek problemy zdrowotne i reakcje alergiczne.
Złożenie zamówienia jest dość proste. W tym celu należy dodać ulubione dania do specjalnego koszyka. Następnie należy wypełnić specjalny formularz, w którym należy jasno i poprawnie wypełnić wszystkie pola. Tylko wtedy klient może mieć pewność, że jego zamówienie zostanie dostarczone we właściwe miejsce. Na stronie Roll Club klienci mogą również wybrać liczbę potrzebnych sztućców. Ponadto można dodać dodatkowe porcje imbiru, wasabi i sosu sojowego.