Gotowanie jest pasją dużej części społeczeństwa. Przygotowywanie potraw uznajemy za przyjemność, w telewizji śledzimy rywalizację kucharzy amatorów, a inspiracji kulinarnych coraz częściej szukamy w internecie.
Czasy, kiedy największym skarbem gospodyni domowej były gromadzone w szufladzie zeszyty z przepisami prababci, a na półkach stały kilkutomowe księgi kucharskie odeszły w zapomnienie. Na co dzień, pożółkłe, zaplamione od produktów spożywczych, pisane drobnym drukiem księgi, choć wartościowe, straciły swoją funkcjonalność.
Żyjąc w ciągłym biegu, mamy coraz mniej czasu na przygotowywanie posiłków. Z drugiej strony, zwracamy większą uwagę na to co jemy. W restauracji pytamy jak podane danie zostało przygotowane i ile ma kalorii. Zmieniając styl życia, wybieramy nowoczesne źródła inspiracji kulinarnych. Gdzie najczęściej szukamy pomysłów?
Niezastąpione podczas lekcji gotowania są dostępne w sieci materiały audiowizualne
Można zobaczyć na nich, co to właściwie znaczy „drobna kostka” i jaką konkretnie ilość przyprawy autor rozumie pod hasłem „doprawić do smaku”. Filmy są zamieszczane i oglądane na popularnym portalu YouTube. Zarówno zwolennicy produktów spożywczych marki SOKOŁÓW S.A., jak i pasjonaci gotowania, mogą korzystać z krótkich filmów zamieszczanych w serwisie YouTube na kanale Sokołów TV.
Ekspert kulinarny – Dominik Moskalenko podczas kilkuminutowych filmów informuje i pokazuje, jak szybko przygotować smaczne i oryginalne potrawy dla całej rodziny. Wskazówki doradcy kulinarnego zostały urozmaicone poradami Agnieszki Piskały – specjalistki ds. żywienia, która wprowadza internautów w świat zdrowego odżywiania.
Masz już pomysł na dzisiejszy obiad? Może danie o tajemniczej nazwie Spring rollsy z flankstekiem? Albo szaszłyki wołowe z grilla? Inspiracji szukaj na Kanale Sokołów TV w serwisie YouTube.