Ten niezwykły kucharz został przyjęty do Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej za pełne pasji propagowanie polskiej kuchni. Doświadczenie w gastronomii zdobywał od najmłodszych lat w wielu restauracjach i hotelach w Polsce i zagranicą. Jest wielkim miłośnikiem ziemi warmińskiej i dań kuchni staropolskiej. To rodowity Lidzbarczanin, który duży kawał serca oddał Trójmiastu.
Kucharz dojrzały i doskonały
Jego kuchnia jest dojrzała i logiczna. Nie boi się nowych wyzwań. Wciąż szuka inspiracji i tworzy nowe dania, a każda potrawa, zanim pojawi się w karcie i na talerzach gości – przechodzi długą drogę. To, co robi, sprawia mu ogromną radość. To autor przepisów kulinarnych w książkach i branżowych czasopismach. Jako szef jest bardzo zorganizowany i pomocny, potrafi wszystko i wszystkim dokładnie wytłumaczyć. Lubi nowe wyzwania i najnowsze trendy kulinarne.
Uparty i nieposkromiony w pomaganiu innym
Upór Piotra nie podlega dyskusji. Nie da się go zatrzymać w dążeniu do celu. A to bardzo pomaga w… pomaganiu. Prowadzi eventy kulinarne i festyny dla dzieci ze szkół podstawowych w Gdańsku. Ściśle współpracuje ze szkołą podstawową nr 58. Organizuje warsztaty w ośrodkach dla trudnej młodzieży, aby zainspirować ją do zdobywania wiedzy. Bierze udział w wielu akcjach charytatywnych, równie wiele współorganizuje.
Co smakuje jednemu, nie musi odpowiadać innemu
Jest osobą bardzo przyjacielską i godną zaufania, a przy tym pozostaje skromny, choć jego pasja naprawdę zasługuje na podziw. Prywatnie szczęśliwy mąż, ojciec i opiekun domowego ogniska. Jego główna dewiza życiowa brzmi na wskroś kulinarnie: „Co smakuje jednemu, nie musi odpowiadać innemu”. Zawsze można na niego liczyć – nie jest typem szefa kuchni przesiadującego w biurze, bo zawsze i chętnie pomaga całej ekipie na kuchni.