Together Magazyn » Aktualności » Rozmowa z Krzysztofem Kordelewskim – założycielem i właścicielem restauracji Ludovisko

Rozmowa z Krzysztofem Kordelewskim – założycielem i właścicielem restauracji Ludovisko

Jaka była geneza powstania restauracji Ludovisko?

Genezą powstania restauracji Ludovisko była chęć stworzenia luźnego, przyjaznego i gwarnego miejsca, gdzie miło się spędza czas w towarzystwie przyjaciół. Myślę, że udało się nam zrealizować to zamierzenie.

Do kogo przede wszystkim jest skierowana Wasza oferta?

Naszą ofertę kierujemy do osób aktywnych, które po prostu lubią dobrze zjeść, ale również pośmiać się, wypić piwko czy może wspólnie obejrzeć mecz. Oferta lunchowa jest skierowana do pracowników biurowych, choć oczywiście nie tylko. Częstymi gośćmi są u nas również studenci.

Stawiacie na połączenie tradycyjnych smaków z lekkim duchem nowatorstwa. Jak taką syntezę odbierają klienci?

Taka synteza jest oceniana bardzo przychylnie. Nasi goście doceniają jakość wyselekcjonowanych mięs, pieczone przez nas ciasta, własne bułki do burgerów i klasyczne sosy według naszej receptury.

Co wyróżnia Wasze menu, w porównaniu z ofertą konkurencji?

Nasze menu jest klasyczne, ale tworzone w najlepszym możliwym wydaniu. Jeśli schab, to z kością, na smalcu, marynowany w rozmarynie. Żeberka czy golonka zawsze są najlepsze, marynowane i starannie przygotowywane klasycznymi metodami. Podajemy burgery z najlepszej wołowiny. Stosujemy też stary i sprawdzony jeszcze z Czterech Stron Świata przepis na pizzę, serwujemy pieczone przez nas ciasta.

Kto najchętniej odwiedza Ludovisko?

W ciągu dnia chętnie odwiedza nas każdy, kto ma ochotę zjeść dobry lunch w rozsądnej cenie. Nie ma co ukrywać, że nasze ceny są atrakcyjne. Zupa z drugim daniem (również w wersji fit) i kompot kosztują 18 zł. Popołudniami i wieczorami najczęściej bywają u nas młodzi ludzie, którzy przychodzą do nas po pracy. Częstymi gośćmi są studenci i osoby związane ze sportem, przede wszystkim hokeiści.

Które potrawy cieszą się największą popularnością?

To zależy od wieku. Nieco starsze osoby uwielbiają żeberka, golonkę i pierogi, a młodzi zajadają się pizzą i burgerami.

Jak odbierany jest oryginalny, lekko oldschoolowy wystrój restauracji?

Taki klimat jest odbierany bardzo pozytywnie. Ludzie lubią naszą przestrzeń, fotele i warunki, jakie zapewniamy do oglądania wydarzeń sportowych. Z kolei rodzice chętnie korzystają z dużego placu zabaw.

Skoro mówimy o rodzicach, to czy organizujecie jakieś specjalne promocje dla rodzin z dziećmi?

Tak, mamy bardzo szeroką ofertę dla dzieci, zwłaszcza w weekendy. Na pewno warto zwrócić uwagę na takie pozycje w menu, jak pizze waniliowe czy placki z truskawkami.

Jak może Pan zachęcić rodziny do odwiedzania Waszej restauracji?

Ludovisko to przyjazne miejsce dla rodzin. Nasze menu dla dzieci oferuje wiele ciekawych opcji, spośród których każdy mały gość wybierze coś dobrego dla siebie. Oprócz oferty gastronomicznej, mamy też duży plac zabaw, a w każdy weekend na miejscu są dostępni animatorzy.

Oceń