Together Magazyn » Art. zewnętrzny » Kolacja Szefów Kuchni ponownie na Stadionie Energa Gdańsk

Kolacja Szefów Kuchni ponownie na Stadionie Energa Gdańsk

Najlepsi trójmiejscy wirtuozi smaku po raz kolejny spotkają się na gdańskim stadionie i wspólnie z uczestnikami programu „Top Chef” i „Bake Off – Ale ciacho!” przygotują wyjątkową Kolację. Wszystko po to, aby wesprzeć ważną inicjatywę. Kulinarna uczta już 7 października. Ty też możesz wziąć w niej udział.

Celem Kolacji jest integracja i promocja trójmiejskiej gastronomii, dzielenie się smakiem i pasją do gotowania i przy okazji – pomoc. Pomoc osobom dotkniętym rzadkimi chorobami genetycznymi. To część charytatywnego projektu „Serce do garów”, który powstał ponad dwa lata temu z inicjatywy Philippe Abrahama. Organizatorzy zapewniają, że nie poprzestaną na trzeciej edycji Kolacji Szefów Kuchni. Będą kolejne.

Bardzo się cieszymy, że również tym razem możemy by
częścią tego wyjątkowego projektu. Chcemy zwrócić
uwagę na ważny cel i pokazać, że można się bawić a przy tym pomaga
– mówi Wojciech Dąbrowski, Dyrektor ds. CSR i Komunikacji Stadionu Energa Gdańsk. – Możliwość spróbowania dań najlepszych Szefów Kuchni w jednym miejscu i wyjątkowa sceneria bursztynowego stadionu z pewnością zachęci gości do przybycia – dodaje.

Tego wieczoru 7-daniowe autorskie menu na oczach gości stworzy dziesięciu trójmiejskich Szefów Kuchni w składzie: Philippe Abraham, Rafał Wałęsa, Jacek Koprowski, Jacek Fedde, Marcin Popielarz, Kamil Sadkowski, Damian Mazurowski, Adam Woźniak, Grzegorz Labuda oraz Paweł Wątor. Popis kulinarnych umiejętności dadzą także goście specjalni – Martin Gimenez Castro, zwycięzca pierwszej edycji „Top Chef” oraz cukiernik Krzysztof Ilnicki znany z programu „Bake Off – Ale ciacho!”. Nowością październikowej Kolacji będzie udział młodych adeptów rozpoczynających kulinarną karierę, którzy pod okiem doświadczonych Szefów Kuchni pomogą stworzy wykwintne dania i przekona się jak wygląda praca w kuchni.

Bilet wstępu kosztuje 250 złotych. Wejściówki można kupić w wybranych trójmiejskich restauracjach. Rezerwacje przyjmowane są również mailowo: sercedogarow@gmail.com i telefonicznie: + 48 503 122 182. Szczegóły na stronie www.StadionEnerga.pl.

Oceń