Składniki:
– 3/4 szklanki białej kaszy gryczanej zmielonej na mąkę lub mąki gryczanej
– 3/4 szklanki mąki kokosowej
– 3łyżki lnu złocistego mielonego
– 0,5 szklanki Karobu
– 1/2 szklanki ksylitolu
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia z kamienia winnego
– 1,5 szklanki mleka kokosowego
– 0,5 szklanki oleju kokosowego ( w formie płynnej)
– 0,5 łyżeczki kurkumy
– 1,5 szklanki jagód ( można zastąpić innymi owocami np. : malinami, wiśniami)
Wszystkie składniki ( prócz owoców) wymieszać do uzyskania gładkiej masy,
powstałą masę połączyć z jagodami. Ciasto przełożyć do formy( wyłożonej papierem
do pieczenia), piec około 60 minut w temperaturze 160 stopni. Wystudzić, podawać
posypane cukrem pudrem z ksylitolu.
Autorzy:
Coco Cafe Club & Restaurant
www.coco.net.pl
https://www.facebook.com/cocogdynia
Joanna Wojciulewicz
Justyna Urbańska