Together Magazyn » Więcej » Kuchnia » Ekologiczne ciasto czekoladowe z jagodami bez czekolady

Ekologiczne ciasto czekoladowe z jagodami bez czekolady

Składniki:

– 3/4 szklanki białej kaszy gryczanej zmielonej na mąkę lub mąki gryczanej
– 3/4 szklanki mąki kokosowej
– 3łyżki lnu złocistego mielonego
– 0,5 szklanki Karobu
– 1/2 szklanki ksylitolu
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia z kamienia winnego
– 1,5 szklanki mleka kokosowego
– 0,5 szklanki oleju kokosowego ( w formie płynnej)
– 0,5 łyżeczki kurkumy
– 1,5 szklanki jagód ( można zastąpić innymi owocami np. : malinami, wiśniami)

Wszystkie składniki ( prócz owoców) wymieszać do uzyskania gładkiej masy,
powstałą masę połączyć z jagodami. Ciasto przełożyć do formy( wyłożonej papierem
do pieczenia), piec około 60 minut w temperaturze 160 stopni. Wystudzić, podawać
posypane cukrem pudrem z ksylitolu.

Autorzy:

Coco Cafe Club & Restaurant
www.coco.net.pl
https://www.facebook.com/cocogdynia
Joanna Wojciulewicz
Justyna Urbańska

 

 

 

Oceń
Szanowni Państwo,
Together Magazyn

W dniu 25 maja 2018 r. weszło w życie Rozporządzenie o Ochronie Danych Osobowych (RODO), czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE. Jego celem jest unowocześnienie oraz ujednolicenie regulacji dotyczących ochrony danych osobowych obowiązujących na terenie Unii Europejskiej.

Niezbędne pliki cookies

Aby strona działała poprawnie pliki cookie powinny być włączone przez cały czas.

Pliki cookie innych firm

Włączenie tych plików cookie pomaga nam ulepszać naszą stronę.