Together Magazyn » Więcej » Kuchnia » CZAS NA STEKA Z SOKOŁOWEM

CZAS NA STEKA Z SOKOŁOWEM

CZAS NA STEKA Z SOKOŁOWEM

Lubisz steki, ale proces ich przygotowania wydaje Ci się skomplikowany? Nie wiesz ile czasu smażyć mięso, żeby potrawa była krucha i smaczna, a poziom wysmażenia odpowiedni? Wszystkim entuzjastom przysmaku z czerwonego mięsa, firma „SOKOŁÓW” S.A. proponuje rozwiązanie – aplikacja „Stek Timer SOKOŁÓW” ułatwia proces przygotowania idealnych steków i zachęca do rozsmakowania się w tym daniu.

Stek Timer SOKOŁÓW” to prosta w obsłudze i pomocna podczas przygotowania steków aplikacja. Wystarczy podać z jakiego rodzaju mięsa chcemy przyrządzić danie i jaka jest jego grubość. Wybieramy rodzaj steka, rozpoznanie odpowiedniej części ułatwiają zamieszczone zdjęcia. W zależności od preferencji, należy zaznaczyć jaki poziom wysmażenia chcemy osiągnąć: krwisty, średnio wysmażony lub dobrze wysmażony. Na ekranie pojawią się informacje jak przygotować mięso oraz szczegółowe wskazówki dotyczące etapów smażenia lub pieczenia. Alarm informuje o zakończeniu danego etapu i kolejnych czynnościach do wykonania. Efektem końcowym w postaci efektownego zdjęcia steka można podzielić się ze znajomymi.

Mięsolubnych smakoszy nie trzeba przekonywać, że stek wołowy to danie wyjątkowe szlachetne w swojej prostocie i urzekające smakiem. Dobrze przyrządzone mięso ma naturalny, a jednocześnie intensywny smak oraz kruchą konsystencję. Zdaniem szefów kuchni, dużą rolę w procesie przygotowania potrawy odgrywa wybór dobrej jakości mięsa, dlatego szczególnie polecana jest seria produktów „Uczta Qulinarna wołowina z Sokołowa”.

Grono entuzjastów czerwonego, smażonego mięsa stale rośnie. Ta uwielbiana w Ameryce oraz większości państw europejskich potrawa, ma także coraz więcej swoich zwolenników w Polsce. Goszczące na naszych stołach w domu oraz serwowane w modnych restauracjach steki zyskują na popularności nie tylko ze względu na walory smakowe, ale i zdrowotne.

Mięso wołowe, z którego przygotowuje się steki, znane jest bowiem z wyjątkowych właściwości prozdrowotnych. Wołowina to gatunek mięsa należący do najcenniejszych pod względem wartości odżywczych. Mięso bogate jest w pełnowartościowe, a do tego lekko strawne białko, które jest łatwo przyswajalne, co odgrywa kluczową rolę w żywieniu dzieci szczególnie w okresie ich intensywnego wzrostu. Wołowina to także źródło dużych ilości mikroelementów, głównie cynku, fosforu, miedzi, selenu i żelaza, którego spożywanie jest szczególnie zalecane kobietom w ciąży oraz w okresie karmienia piersią.

Dania z wołowiny cieszą się uznaniem sportowców, osób zwracających uwagę na aspekt zdrowego odżywiania oraz dbających o linię. Wołowina jest niskokaloryczna i zawiera najmniej kwasów tłuszczowych spośród wszystkich mięs czerwonych. Zawarty kwas linolowy ułatwia pozbycie się nadmiaru tkanki tłuszczowej, a L-karnityna wspomaga przemianę materii. Jest to szczególnie ważne w czasach adoracji smukłego wyglądu i powszechnego dbania o zdrowie.

Zainstaluj aplikację „Stek Timer SOKOŁÓW”, przygotuj idealnego steka i delektuj się wyjątkowym smakiem zdrowego dania!

Oceń