Together Magazyn » Więcej » Kuchnia » CZAS NA STEKA Z SOKOŁOWEM

CZAS NA STEKA Z SOKOŁOWEM

CZAS NA STEKA Z SOKOŁOWEM

Lubisz steki, ale proces ich przygotowania wydaje Ci się skomplikowany? Nie wiesz ile czasu smażyć mięso, żeby potrawa była krucha i smaczna, a poziom wysmażenia odpowiedni? Wszystkim entuzjastom przysmaku z czerwonego mięsa, firma „SOKOŁÓW” S.A. proponuje rozwiązanie – aplikacja „Stek Timer SOKOŁÓW” ułatwia proces przygotowania idealnych steków i zachęca do rozsmakowania się w tym daniu.

Stek Timer SOKOŁÓW” to prosta w obsłudze i pomocna podczas przygotowania steków aplikacja. Wystarczy podać z jakiego rodzaju mięsa chcemy przyrządzić danie i jaka jest jego grubość. Wybieramy rodzaj steka, rozpoznanie odpowiedniej części ułatwiają zamieszczone zdjęcia. W zależności od preferencji, należy zaznaczyć jaki poziom wysmażenia chcemy osiągnąć: krwisty, średnio wysmażony lub dobrze wysmażony. Na ekranie pojawią się informacje jak przygotować mięso oraz szczegółowe wskazówki dotyczące etapów smażenia lub pieczenia. Alarm informuje o zakończeniu danego etapu i kolejnych czynnościach do wykonania. Efektem końcowym w postaci efektownego zdjęcia steka można podzielić się ze znajomymi.

Mięsolubnych smakoszy nie trzeba przekonywać, że stek wołowy to danie wyjątkowe szlachetne w swojej prostocie i urzekające smakiem. Dobrze przyrządzone mięso ma naturalny, a jednocześnie intensywny smak oraz kruchą konsystencję. Zdaniem szefów kuchni, dużą rolę w procesie przygotowania potrawy odgrywa wybór dobrej jakości mięsa, dlatego szczególnie polecana jest seria produktów „Uczta Qulinarna wołowina z Sokołowa”.

Grono entuzjastów czerwonego, smażonego mięsa stale rośnie. Ta uwielbiana w Ameryce oraz większości państw europejskich potrawa, ma także coraz więcej swoich zwolenników w Polsce. Goszczące na naszych stołach w domu oraz serwowane w modnych restauracjach steki zyskują na popularności nie tylko ze względu na walory smakowe, ale i zdrowotne.

Mięso wołowe, z którego przygotowuje się steki, znane jest bowiem z wyjątkowych właściwości prozdrowotnych. Wołowina to gatunek mięsa należący do najcenniejszych pod względem wartości odżywczych. Mięso bogate jest w pełnowartościowe, a do tego lekko strawne białko, które jest łatwo przyswajalne, co odgrywa kluczową rolę w żywieniu dzieci szczególnie w okresie ich intensywnego wzrostu. Wołowina to także źródło dużych ilości mikroelementów, głównie cynku, fosforu, miedzi, selenu i żelaza, którego spożywanie jest szczególnie zalecane kobietom w ciąży oraz w okresie karmienia piersią.

Dania z wołowiny cieszą się uznaniem sportowców, osób zwracających uwagę na aspekt zdrowego odżywiania oraz dbających o linię. Wołowina jest niskokaloryczna i zawiera najmniej kwasów tłuszczowych spośród wszystkich mięs czerwonych. Zawarty kwas linolowy ułatwia pozbycie się nadmiaru tkanki tłuszczowej, a L-karnityna wspomaga przemianę materii. Jest to szczególnie ważne w czasach adoracji smukłego wyglądu i powszechnego dbania o zdrowie.

Zainstaluj aplikację „Stek Timer SOKOŁÓW”, przygotuj idealnego steka i delektuj się wyjątkowym smakiem zdrowego dania!

Oceń
Szanowni Państwo,
Together Magazyn

W dniu 25 maja 2018 r. weszło w życie Rozporządzenie o Ochronie Danych Osobowych (RODO), czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE. Jego celem jest unowocześnienie oraz ujednolicenie regulacji dotyczących ochrony danych osobowych obowiązujących na terenie Unii Europejskiej.

Niezbędne pliki cookies

Aby strona działała poprawnie pliki cookie powinny być włączone przez cały czas.

Pliki cookie innych firm

Włączenie tych plików cookie pomaga nam ulepszać naszą stronę.