Co sprawia, że Wasza restauracja jest chętnie wybierana przez rodziny z dziećmi?

Restauracja znajduje się w pięknej okolicy, w Otomińskim Obszarze Krajobrazu Chronionego, w otoczeniu lasu i pobliskiego Jeziora Otomińskiego. Bliskość Trójmiasta jest również dużym atutem. Restauracja jest częścią kompleksu, w którego skład wchodzą: stajnia, maneż, kryta ujeżdżalnia, pokoje gościnne, co jest dużą atrakcją – nie tylko dla najmłodszych, ale również dla całych rodzin. Poza końmi, na terenie gospodarstwa dzieci mogą spotkać się z: królikami, kozami, świnką Bożenką, kotkami i przyjaznymi psami. W samej restauracji znajdziemy oczywiście kącik zabaw, krzesełka i oczywiście specjalne menu dedykowane dzieciom.

Jakie ciekawe propozycje można znaleźć w Waszej zimowej karcie dań?

Z najciekawszych propozycji mogę polecić sandacza z sosem z ogórków kiszonych i z dodatkiem szyjek rakowych. Dla osób z większym apetytem na mroźne dni dobrym wyborem będą żeberka marynowane w miodzie i chili. Ciekawą propozycją będą jeszcze warzywa sezonowe pieczone w cieście z piwa pszenicznego z pobliskiego browaru – są one podawane na bardzo zdrowej czarnej soczewicy. Posiłek warto zakończyć aromatycznym musem śliwkowym z mascarpone lub ciepłym fondantem czekoladowym podanym na przełamanie smaków z lodami waniliowymi.

Czy w Waszym menu można znaleźć regionalne, ekologiczne produkty?

Nasze menu ma wypracowany standard, na który składają się produkty najwyższej jakości. Bardzo często i chętnie sięgamy po produkty regionalne, ekologiczne i oczywiście sezonowe. Odwiedzający nas Goście doceniają starania, aby każde danie nie tylko było smaczne i ładnie podane, ale również zdrowe.

Czy zajmujecie się organizacją przyjęć rodzinnych i okolicznościowych?

Oczywiście. Organizujemy wszelkiego rodzaju obiady rodzinne, przyjęcia, wesela, komunie, obiady firmowe. Latem często przyjęcia mają formę grilla, zimą zaś – biesiadowanie przy ognisku, często z kuligiem.

Staramy się każde przyjęcie ustalać indywidualnie, zawsze w oparciu o sezonowe, lokalne produkty. Przystępując do przygotowania przyjęcia zdajemy sobie sprawę, że każdy Gość ma inne wyobrażenie swojego przyjęcia, dlatego na podstawie Jego preferencji i naszych doświadczeń wspólnie tworzymy idealne przyjęcia.

Rozmowa z Łukaszem Fularą – Szefem Kuchni Restauracji Tabun

Podobne

O Autorze

Mat. Redakcyjne

Magazyn Together - Rodzinna strona Trójmiasta

Zostaw odpowiedź

Twój e-mail nie zostanie opublikowany