Kulinarna ciekawość nie daje ci spokoju i pragniesz spróbować czegoś nowego? Sprawdź, gdzie będzie można skosztować wyjątkowych propozycji kulinarnych i dobrać do nich odpowiedni wariant piwa Grimbergen. O tym, co sprawia, że orzeźwiające piwo i smaczna potrawa to dobrana para, przekonasz się w trakcie festiwalu Grimbergen Taste trwającego w Gdyni!
Festiwal Grimbergen Taste umożliwia spróbowanie zaskakujących połączeń potraw z piwem, zgodnie z coraz popularniejszym trendem beer&food pairingu, który pozwala na wydobycie lub podkreślenie ukrytych smaków i aromatów proponowanych dań. Podczas Grimbergen Taste wszyscy miłośnicy kulinariów i piwa Grimbergen będą mogli spróbować menu skomponowanego zgodnie z autorską interpretacją trendu beer&food pairing szefa kuchni.
Więcej informacji o wydarzeniu Grimbergen Taste oraz pełną listę lokali, do których zawita festiwal, można znaleźć na Facebooku: www.facebook.com/events/686932511455675/
Gdyńska restauracja Serio uczestnicząca w wydarzeniu zaproponuje swoim gościom kreatywne połączenia smaków. Fani włoskiej kuchni będą mogli spróbować swoich ulubionych dań w towarzystwie trzech odpowiednio dobranych wariantów piwa Grimbergen. Jak będzie wyglądało festiwalowe menu?
Przystawka – serwowana z Grimbergen Blonde
Crema di Funghi (grzyby leśne, prażony boczek, ziołowe grzanki)
Danie główne – serwowane z Grimbergen Double
Filetto di Maiale a Cannella (polędwiczka wieprzowa marynowana w cynamonie podawana z sosem gorgonzola i risotto z orzechami)
Deser – serwowany z Grimbergen Blanche
Tarta di Oreo (twaróg, mascarpone, mleko, śmietana, ciastka Oreo)
Profil restauracji Serio na Facebooku: www.facebook.com/serio.gdynia
Informacji o festiwalu Grimbergen Taste, jak i trendzie łączenia piwa z potrawami szukaj na blogu Zomato.