Together Magazyn » Więcej » Kuchnia » Kulinarny hit jesieni – festiwal Grimbergen Taste

Kulinarny hit jesieni – festiwal Grimbergen Taste

Kulinarna ciekawość nie daje ci spokoju i pragniesz spróbować czegoś nowego? Sprawdź, gdzie będzie można skosztować wyjątkowych propozycji kulinarnych i dobrać do nich odpowiedni wariant piwa Grimbergen. O tym, co sprawia, że orzeźwiające piwo i smaczna potrawa to dobrana para, przekonasz się w trakcie festiwalu Grimbergen Taste trwającego w Gdyni!

Festiwal Grimbergen Taste umożliwia spróbowanie zaskakujących połączeń potraw z piwem, zgodnie z coraz popularniejszym trendem beer&food pairingu, który pozwala na wydobycie lub podkreślenie ukrytych smaków i aromatów proponowanych dań. Podczas Grimbergen Taste wszyscy miłośnicy kulinariów i piwa Grimbergen będą mogli spróbować menu skomponowanego zgodnie z autorską interpretacją trendu beer&food pairing szefa kuchni.

Więcej informacji o wydarzeniu Grimbergen Taste oraz pełną listę lokali, do których zawita festiwal, można znaleźć na Facebooku: www.facebook.com/events/686932511455675/

szparagi-i-grimbergen-blonde

Gdyńska restauracja Serio uczestnicząca w wydarzeniu zaproponuje swoim gościom kreatywne połączenia smaków. Fani włoskiej kuchni będą mogli spróbować swoich ulubionych dań w towarzystwie trzech odpowiednio dobranych wariantów piwa Grimbergen. Jak będzie wyglądało festiwalowe menu?

Przystawka – serwowana z Grimbergen Blonde

Crema di Funghi (grzyby leśne, prażony boczek, ziołowe grzanki)

Danie główne – serwowane z Grimbergen Double

Filetto di Maiale a Cannella (polędwiczka wieprzowa marynowana w cynamonie podawana z sosem gorgonzola i risotto z orzechami)

Deser – serwowany z Grimbergen Blanche

Tarta di Oreo (twaróg, mascarpone, mleko, śmietana, ciastka Oreo)

Profil restauracji Serio na Facebooku: www.facebook.com/serio.gdynia

Informacji o festiwalu Grimbergen Taste, jak i trendzie łączenia piwa z potrawami szukaj na blogu Zomato.

 

Oceń