Together Magazyn » Więcej » Kuchnia » Barszcz z pierożkami Won-Ton

Barszcz z pierożkami Won-Ton

Barszcz z pierożkami Won-Ton

Produkty:

– buraki czerwone 300g

– marchew 100g

– seler 50g

– korzeń pietruszki 50g

– 2 ząbki czosnku

– borowiki suszone (3 większe kawałki) 5g

– filet dorsza bałtyckiego (lub innej ryby) 100g

– ciasto won-ton

– 4 rydze przesmażone na maśle

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA DLA 2 OSÓB:

Umyte buraki gotujemy do momentu aż zaczną mięknąć. Obrane oraz pokrojone w ćwiartkę buraki wrzucamy do 1,5 litrowego garnka, dodajemy obrane warzywa i suszone grzyby. Gotujemy przez około 2 godziny na wolnym ogniu. Gotowy barszcz możemy doprawić solą, pieprzem, łyżką octu i małą łyżeczką cukru.

Ciasto won ton rozkładamy na blacie i na środku kładziemy kawałek ryby delikatnie przyprawionej. Składamy ciasto tak aby stworzyć trójką. Sposób gotowania jest podobny do klasycznych pierogów, wrzucamy delikatnie do wrzącej nie osolonej wody na około 5 min aby ryba nie była surowa lub pierożki smażymy na głębokim oleju. Musimy pamiętać aby delikatnie wyjmować pierożki z garnka gdyż ciasto won-ton jest bardzo delikatne

CoCo Cafe Club & Restaurant
Krzysztof Gutowski
Szef Kuchni

Darek Zieliński
Szef Zmiany

Fot. Jakub Bojanowski

 

Oceń