Together Magazyn » Więcej » Kuchnia » Pomysł na lekką zupę z makaronem

Pomysł na lekką zupę z makaronem

Co zrobić na obiad? Pewnie nie jeden z nas stawiał sobie to pytanie stojąc w przed półką w sklepie i robiąc zakupy. Tymczasem propozycji jest wiele. My mamy dla Was pomysł na bardzo szybką zupę, która zawiera w sobie świeże warzywa i pożywny makaron. Dzięki temu stanowi lekki i zbilansowany posiłek. Zobaczcie sami!

Składniki:

Międzybrodzki Makaron świderek – 250 g

Skrzydełka kurczaka – 2 szt.

Marchew – 3 szt.

Fasola zielona – ok. 300 g

Natka pietruszki

Przecier pomidorowy – 3 łyżki

Sól, pieprz

Przygotowanie:

Wszystkie składniki dokładnie myjemy. Do osolonej wody wkładamy skrzydełka. W międzyczasie obieramy marchewkę, odcinamy końcówki fasoli. Po chwili od zagotowania dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę i fasolę. Następnie gotujemy na wolnym ogniu. Po ok. 15 min. dorzucamy makaron i gotujemy al dente. Pod koniec dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy do smaku. Gotową zupę wykładamy na talerze i posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Smacznego!

Oceń