Together Magazyn » Art. zewnętrzny » Rodzaje produktów uzyskiwanych z lawendy – sprawdź nasze propozycje
lavender-plants-growing-field

Rodzaje produktów uzyskiwanych z lawendy – sprawdź nasze propozycje

Ceniona w branży kosmetycznej, spożywczej i leczniczej, posiadająca wiele cennych właściwości dla całego ciała, bez żadnych sztucznych substancji, w pełni bezpieczna i naturalna, znajdująca szerokie zastosowanie w codziennej pielęgnacji i profilaktyce, urzekająca zarówno niezwykłymi walorami smakowymi, jak również przepięknym zapachem i aromatem – produkty uzyskiwane z kwiatów lawendy kryją w sobie wiele magicznych właściwości oraz szerokie zastosowanie! Lawendowe kosmetyki i artykuły warto więc mieć zarówno w pielęgnacyjnym kąciku, jak również na kuchennej półce!

Lawenda w kosmetyce – poznaj jej właściwości i zastosowanie!

Uspokaja, relaksuje, odstresuje i załagodzi skutki napięcia nerwowego – związki aromatyczne zawarte w organicznej wodzie lawendowej dostarczają zarówno wspaniałych doznań zapachowych, jak również odprężają, ułatwiają zasypianie i pozytywnie wpływają na układ nerwowy. Organiczną wodą lawendową warto więc spryskać pościel oraz poduszki, jak również dodać ją do relaksującej kąpieli czy też do dyfuzora lub aromaterapeutycznego kominka. Dzięki właściwościom, oczyszczającym, nawilżającym, detoksykującym oraz przeciwzapalnym organiczna woda lawendowa znajduje szerokie zastosowanie w kosmetyce. Stosowana w formie toniku czy mgiełki, dodawana do codziennych kosmetyków – woda lawendowa wykorzystywana jest do pielęgnacji każdego rodzaju skóry oraz włosów, w leczeniu trądziku oraz stanach zapalnych skóry czy też w celu łagodzenia ukąszeń przez owady. Woda lawendowa może być stosowana zarówno do skóry ciała, głowy, jak również na włosy. Oprócz tego organiczna woda lawendowa przyspiesza regenerację naskórka i gojenie się ran, a także usuwa nadmiar sebum i pozwala na uzyskanie efektu oczyszczonej i promiennej skóry każdego dnia! Organiczna woda lawendowa może bez obaw być używana kilka razy dziennie, a regularność pielęgnacji bez wątpienia wpłynie na wiele pozytywnych efektów!

Lawenda w branży spożywczej – zdrowa i przepyszna kuchnia!

Przeziębienia, stany zapalne, problemy trawienne, bóle głowy czy też napięcia nerwowe? Lawenda znajduje również szerokie zastosowanie w lecznictwie i branży spożywczej! Organiczną wodę lawendową możesz dodać do ulubionego koktajlu, jogurtu, sałatki czy też lodów. Oprócz tego warto również spróbować przepysznej lawendowej lemoniady! W ofercie produktów lawendowych znajdziesz także miód lawendowy – który urzeka zarówno smakiem, zapachem, aromatem, jak również cennymi właściwościami przeciwzapalnymi.  Duża zawartość olejku eterycznego z kwiatów lawendy sprawia, że miód z lawendy wykazuje działanie antyseptyczne i wspomagające w stanach przeziębienia, grypy, chorób układu oddechowego czy też bólu mięśni, głowy oraz w leczeniu migreny. Miód z lawendy znajduje więc szerokie zastosowanie w kuchni – zarówno jako dodatek do napojów, ciast i ciasteczek, jak również wielu innych potraw. Oprócz tego produkty uzyskiwane z lawendy pozytywnie wpływają na pracę układu pokarmowego – pobudzają one zarówno układ trawienny i wydzielanie soków żołądkowych, wpływają na regulację apetytu, jak również łagodzą nieprzyjemne kolki czy wzdęcia.

Oceń