Porcja dla 1 osoby
- Krewetki black tiger 16/20 8szt.
- Cukinia 20g
- Marchew 20g
- Czosnek 50g!
- Cukier 1 łyżka
- Sok z cytryny 1/2 szt.
- Sos rybny 1 łyżka
- Tłuszcz kokosowy do smażenia
- Brązowy ryż 100g (suchy)
- Świeża kolendra do dekoracji
Na mocno rozgrzanym woku (patelni) rozpuszczamy tłuszcz, wrzucamy kolejno krewetki, pokrojone w paski warzywa i czosnek (pokrojony w plasterki!), smażymy ok. 2 minut. Dodajemy cukier, sok z cytryny, sos rybny i smażymy kolejne 2-3 minuty. Podajemy z ugotowanym ryżem i mixem sałat ze świeżych zabaw.
Przepis przygotowany przez:
Coco Cafe Club&Restaurant
ul. Waszyngtona 21
Centrum Gdynia Waterfront
Michał Zakrent – Szef zmiany