Grillowane warzywa z makaronem ryżowym

Powiew ciepłego powietrza sprawia, że sezon na grillowanie można powoli uznać za otwarty. Dla miłośników zdrowego jedzenia mamy doskonałą propozycję na wykorzystanie grillowanych warzyw w sałatce z makaronem ryżowym. Zobaczcie sami!

Składniki:

  • Międzybrodzki Makaron ryż – 250 g

  • Cukinia – 1 średnia szt.

  • Bakłażan – 1 szt.

  • Natka pietruszki

  • Listki bazylii

  • Przyprawa do grilla

  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Wcześniej umytą cukinię i bakłażana kroimy w grubsze plastry i posypujemy przyprawą. Tak przygotowane warzywa grillujemy, pilnując żeby się nie przypaliły. Na koniec wykładamy na talerz makaron, cukinię i bakłażana. Całość posypujemy posiekaną natką pietruszki i dekorujemy świeżym listkiem bazylii.

Smacznego!

O Autorze

Mat. Redakcyjne

Magazyn Together - Rodzinna strona Trójmiasta

Zostaw odpowiedź

Twój e-mail nie zostanie opublikowany