W ostatnim czasie złożyło się tak, że unikamy tłumów w sklepach i nie mamy ani nastroju, ani czasem możliwości zrobienia dowolnych zakupów. Duch w narodzie jednak nie ginie i, co naturalne, pragniemy się spotykać nawet w okrojonym gronie, co do którego mamy pewność. Gorąco wierzymy, że takich spotkań będzie stopniowo coraz więcej i w rezultacie zapomnimy za jakiś o tym, że były ograniczone. Trzeba się nieustannie cieszyć obecnością przyjaciół i bliskich, bo życie udowodniło, że to tak naprawdę luksus.
Zdarzyło się też tak, że restauracje i profesjonalne firmy cateringowe, nie mogąc nas zaprosić do siebie ani „wyjść w miasto”, mogą teraz niejako liczyć na zaproszenie do naszych domów. Smakowita i urozmaicona oferta może się okazać „złotym środkiem” w czasach, kiedy i jedni, i drudzy potrzebują wsparcia. Kameralna domówka ze smacznym menu, które w dniu spotkania samo stawi się w progu, to strzał w dziesiątkę na ten dziwny i trudny czas. Żeby nie być gołosłownym, wymienimy kilka argumentów nie do zbicia.
Bezpieczna i bezkontaktowa dostawa
Pyszny catering przygotowany zgodnie z upodobaniami gości – w wersji na zimno lub na ciepło (zupy, dania na ciepło, przekąski na zimno i na ciepło, ciasta, desery, torty), a także niezbędna infrastruktura – od sztućców aż po meble czy wyjątkowe dekoracje kwiatowe, napoje, alkohole, szkło, obrusy, akcesoria serwisowych, sprzęt kuchennych czy namioty – o żadną z tych rzeczy nie musisz się już martwić, organizując spotkanie dla rodziny czy niewielkiej grupy przyjaciół.
Odbiór naczyń po spotkaniu w dogodnym terminie
Wszystko tak jak pojawiło się w progu, tak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki bez kłopotu wróci na swoje miejsce, zostawiając cię po spotkaniu już tylko z miłymi wspomnieniami.
Ciepły catering i wypożyczenie niezbędnej porcelany w cenie
Zamawiasz raz i płacisz też raz za wszystko, co musiałbyś mozolnie dobierać i kompletować sam.
Dowóz na terenie Trójmiasta i okolic
Bez problemu znajdziemy cię i zabezpieczymy organizację twojej domówki w całym Trójmieście i okolicy.
Menu na każde podniebienie
Na zachętę szybki przegląd imprezowego menu:
ZESTAW I
- bogracz z mięsem wieprzowym, kolorową papryką i aromatycznymi ziołami
- śledzik pod pierzynką z warzywami korzeniowymi i sosem majonezowym
- tymbalik z drobiu z zielonym groszkiem i cząstkami cytryn
- pasztet staropolski z dziczyzną na plastrach grillowanych jabłek
- carpaccio z łososia marynowanego w koprze i soli morskiej z ziołowym creme fraiche
ZESTAW II
- Boeuf Strogonov z pieczarkami
- półmisek owoców morza / krewetki black tiger z salsą paprykową, mięso z małży w sosie limonkowym, ośmiorniczki baby z czosnkiem i oliwą
- mus krabowy ze świeżym koperkiem na bagietce
- hummus z szuszonymi pomidorami na bagietce
- polędwica wołowa z rukolą i płatkami parmezanu na bagietce
ZESTAW III
- pierś drobiowa Capreze z pomidorami oraz mozzarellą z pesto bazyliowym
- medaliony z polędwiczki wieprzowej owinięte bekonem z sosem barbecue
- opiekane ziemniaki oprószone ziołami
- warzywa blanszowane na parze z płatkami migdałów
- tagliatelle z marchewki i ogórka na bukiecie sałat z dressingiem cytrusowym
- żurek staropolski z białą kiełbasą okraszony boczkiem oraz cebulką
DOMOWE CIASTA
- makowa pokusa z konfiturą z czarnej porzeczki
- agrestowiec na biszkopcie z bezą i bitą śmietaną
- sernik pieczony z pianką i czekoladą
- ciasto kawowe z bezą i wiśniami
- dakłas z kremem mascarpone, daktylami i orzechami
- słonecznikowiec z karmelem i kremem śmietanowym na biszkopcie