Together Magazyn » Więcej » Kuchnia » Tarta z warzywami i serem – szybka i zdrowa przekąska

Tarta z warzywami i serem – szybka i zdrowa przekąska

Kolorowa tarta z warzywami i serem na cieście francuskim, to idealne rozwiązanie na posiłek do szkoły czy pracy. Codzienne zmagania w kuchni, by ugotować zdrowy posiłek dla naszej rodziny, co więcej, zdobyć ciekawe przepisy na obiad, to nie lada wyzwanie. Na szczęście internet to kopalnia pomysłów na posiłki dla dzieci, przepisy dietetyczne, przepisy na ciasta, tarty czy na sałatki. 

 

SKŁADNIKI:

• Ciasto francuskie – 1 opakowanie
• Papryka – 1 sztuka
• Szpinak mrożony – 100 g
• Pomidorki koktajlowe – 5 sztuk
• Ser mozzarella – 100 g
• Śmietana – 150 ml
• Jajka – 2 sztuki
• Sól, pieprz do smaku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Ciasto wykładamy na blachę wysmarowaną tłuszczem lub wyłożoną pergaminem. Na ciasto kładziemy pokrojoną drobno paprykę i rozmrożony szpinak oraz pomidory koktajlowe. Zalewamy wszystko śmietaną wymieszaną z jajkiem (dobrze przyprawione). Posypujemy serem i pieczemy w temperaturze 165oC (termoobieg) przez 30 – 40 minut (aż się zetnie).

 

RESTAURACJA dla Twojej rodziny CoCo Cafe Club & Restaurant
ul. Waszyngtona 21
Centrum Gdynia Waterfront
Przepisy kulinarne: Szef kuchni Michał Zakrent
Fot. Jakub Bojanowski
Oceń