Together Magazyn » Więcej » Kuchnia » Zdrowy fast food. Warsztaty kulinarne dla dzieci i rodziców

Zdrowy fast food. Warsztaty kulinarne dla dzieci i rodziców

Określenie „fast food” przewija się jak refren, gdy rozmawiamy o błędach dietetycznych. Naukowcy biją na alarm, wskazując na nadmierne spożywanie fast foodów przez dzieci i młodzież w krajach Zachodu. Zestawienie „zdrowy fast food” można odebrać jak oksymoron. A jednak warsztaty kulinarne, które odbyły się w ostatni weekend stycznia w Gdańsku, są dowodem na to, że jest ono jak najbardziej realne.

Warsztaty „Zdrowy fast food”, które odbyły się 31 stycznia br kierowane były przede wszystkim do dzieci w wieku powyżej ośmiu lat, które uczestniczyły w zajęciach razem ze swoimi rodzicami. To najlepszy moment w rozwoju dziecka, by nauczyć je odpowiednich nawyków kulinarnych. Uczestnicy warsztatów w Fundacji Wspólnota Gdańska mogli własnoręcznie udowodnić, że fast food rzeczywiście bywa smaczny i zdrowy. Frytki i chipsy z ziemniaków czy hamburgery z kaszy jaglanej były na to najlepszym (i najsmaczniejszym) dowodem.

Oceń