Together Magazyn » Więcej » Kuchnia » Krewetki tygrysie w tajskim stylu

Krewetki tygrysie w tajskim stylu

Porcja dla 1 osoby

 

  • Krewetki black tiger 16/20 8szt.
  • Cukinia 20g
  • Marchew 20g
  • Czosnek 50g!
  • Cukier 1 łyżka
  • Sok z cytryny 1/2 szt.
  • Sos rybny 1 łyżka
  • Tłuszcz kokosowy do smażenia
  • Brązowy ryż 100g (suchy)
  • Świeża kolendra do dekoracji

 

Na mocno rozgrzanym woku (patelni) rozpuszczamy tłuszcz, wrzucamy kolejno krewetki, pokrojone w paski warzywa i czosnek (pokrojony w plasterki!), smażymy ok. 2 minut. Dodajemy cukier, sok z cytryny, sos rybny i smażymy kolejne 2-3 minuty. Podajemy z ugotowanym ryżem i mixem sałat ze świeżych zabaw.

Przepis przygotowany przez:

Coco Cafe Club&Restaurant
ul. Waszyngtona 21
Centrum Gdynia Waterfront
Michał Zakrent – Szef zmiany

Oceń