article placeholder

Pomysł na szybki i smaczny deser

Goście, których witamy w naszych domowych progach zasługują na wyjątkowe zainteresowanie. Jak możemy im pokazać, że są nam cenni i niepowtarzalni? Wyłącznie poprzez dobre i smakowite potrawy, jakie im zaserwujemy. Poza daniem obiadowym, które powin...

Alternatywa kanapek szkolnych

Batony z domowych musli: Składniki: ok 5-6 łyżek miodu 2 szklanki mieszanki: płatki owsiane, pestki słonecznika, otręby, ¾ szklanki mieszanki- żurawina suszona, sezam, migdały, orzechy włoskie białko z 1 jajka Przygotowanie: W...

Magazyn Together z wizytą w restauracji Rucola

W dniu 12.03 redakcja magazynu Together została zaproszona na kolację do restauracji Rucola w Sopocie. Celem spotkania było zaprezentowanie umiejętności i talentu kucharza który będzie jedną z osób przygotowujących przepisy dla naszych czytelników d...

Ewa Malika Szyc-Juchnowicz, finalistka show „TOP CHEF”

„Każdy z nas ma jakieś asy w rękawie – być może jeszcze ich nie odnalazł” Z Ewą Maliką Szyc-Juchnowicz, finalistką telewizyjnego show „Top Chef” i właścicielką restauracji Malika, rozmawia Michał Mikołajczak Z wykształcenia jest ...

Warsztaty kulinarne w Slow Cafe

Warsztaty kulinarne w Slow Cafe 18.01 Klubokawiarnia Slow Cafe w Gdyni, to dobrze już znany trójmiejskim rodzicom punkt, w którym dla małych i dla dużych gości przygotowywane są różnorodne atrakcje. Nowy rok klubokawiarnia rozpoczęła wernisażem fo...

Parówki – czy warto włączyć je do diety dziecka?

Od dziesięcioleci parówki są niezwykle popularnym wyrobem spożywczym. Chętnie spożywają je osoby w każdym wieku. I nie ma w tym nic dziwnego – nie wymagają specjalnego przyrządzania, dobrze sprawdzają się na ciepło i na zimno, a z hot-dogami mia...

Barszcz z pierożkami Won-Ton

Barszcz z pierożkami Won-Ton Produkty: - buraki czerwone 300g - marchew 100g - seler 50g - korzeń pietruszki 50g - 2 ząbki czosnku - borowiki suszone (3 większe kawałki) 5g - filet dorsza bałtyckiego (lub innej ryby) 100g - ci...

Karp w czerwonym curry (pikantne)

Karp w czerwonym curry (pikantne) Produkty: - świeży karp dzwonek - marchew 75g - cukinia 75g - grzybki „nameko” 50g - mleko kokosowe 150ml - czerwone curry 5g - ząbek czosnku - imbir 5 plasterków - liść limonki (kafiru...
article placeholder

Tatar z łososia

Tatar z łososia Produkty: - filet łososia surowego 200g - filet łososia wędzonego 50g - świeża papryka chilli 3g - kapary 20g - kolendra 5g SPOSÓB PRZYGOTOWANIA DLA 2 OSÓB: Kroimy w drobną kostkę łososia surowego i łososia w...

Tradycyjny obiad w prostej formie

Tradycyjne rozwiązania kulinarne, do których jesteśmy przyzwyczajeni, obejmują dziesiątki przepisów, receptur i tajników sztuki gotowania. Są osoby, które lubią i potrafią wiernie odtworzyć całą gamę smaków i aromatów, nie sięgając po ksią...